Bøger / faglitteratur / billedværker

Moderne dansk møbeldesign : tendenser, hammerslag og historie


Beskrivelse


Om danske designmøblers historie og om tendenser i prisudviklingen for møbelklassikere fra begyndelsen af 1990'erne til 2007.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En bog der i tekst og billeder viser eksempler på et stort antal danske designmøbler, der er i de seneste par år er handlet på Bruun Rasmussens auktioner. Bogen giver den møbelinteresserede en oversigt over prislejet og efterspørgslen på "Danish Modern", som de gode danske møbler af Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Hans Wegner m.fl. nu betegnes internationalt.

Bogens mange farvefotografier viser møbler, der har været sat på auktion, og i den tilhørende tekst gives oplysninger om tilstand, sjældenhed og prisen for tilsvarende møbler på udenlandske auktioner. Der fokuseres selvfølgelig på møblerne, men penge og priser fylder meget i beskrivelsen af de mange flotte ting, der både er eftertragtede sjældenheder for samlere og helt almindelige møbler. Auktionsdelen afsluttes med et kort historisk afsnit om Danish Modern, forfatternes forslag til fremtidens danske møbelklassikere og henvisninger til forhandlere og auktionshuse.

Danske designmøbler er godt behandlet i bøger om dansk møbelkunst fra de seneste år, og der findes gode monografier om flere af de store møbelarkitekter. Bogen her medtager møbler og inventar af både de meget og lidt kendte designere og sætter en pris på deres arbejder, både de eftertragtede sjældenheder og de mere almindelige møbler, der stadig produceres.

En bog med flotte illustrationer af gode danske designmøbler, der oven i købet bringer opdaterede prisoplysninger for samlere og godtfolk, der søger gode danske møbler til en rimelig pris på auktionsmarkedet.


Politiken

d. 28. okt. 2007

af

af

Niels Nørgaard

d. 28. okt. 2007


Historie

2009, nr. 1

af

af

Elly Andersen

2009, nr. 1


Antik & auktion

2007, nr. 6

af

af

Hanna Nielsen

2007, nr. 6