Bøger / faglitteratur / biografier

Modet til visioner


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem interviews med mennesker, der kendte ham, og nogle af de taler han holdt i periode 1964-1968, tegnes et portræt af Robert Francis Kennedy (1925-1968).

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 6. mar. 2018

Biografi om Robert Francis "Bobby" Kennedy med udgangspunkt i de taler han holdt efter hans bror John F. Kennedy blev skudt. Til interesserede i ikoniske personer i amerikansk politik.

Da John F. Kennedy blev skudt i 1963 var den naturlige arvtager til Kennedy-dynastiet Robert Francis "Bobby" Kennedy (RFK). Og Bobby formåede også at løfte den tunge arv på sin helt egen måde indtil han også blev skudt i 1968. I denne bog af Anders Agner Pedersen, der står bag websitet kongressen.com, er omdrejningspunktet de taler RFK holdt i årene efter brorens død, hvor RFK var ved at blive kørt i stilling til at blive præsident. Agner Pedersen interviewer også personer tæt på RFK, der viser at RFK var både visionær og jordnær. Biografien følger dermed ikke RFK fra starten af hans liv og frem til slutningen, men kun i de sidste år.

Agner Pedersen ligger ikke skjul på sin beundring af Bobby Kennedy, han hylder ham som en visionær og fremsynet politiker der var knap så poleret som sin bror. Agner Pedersen interviewer mange vægtige personer tæt på RFK, bl.a. hans datter og flere af hans taleskrivere. Agner Pedersen skriver godt og vedkommende, uden at det bliver for politisk-teknisk. En lidt ærgerlig fejl i bogen er, at der flere steder skrives at JFK døde i 1968, det var der Bobby døde. JFK døde i 1963. Det forvirrer en del ved læsningen.

Bogen er den eneste om Robert Kennedy der findes på dansk. Bogen kan anbefales til dem der har læst biografier om JFK som fx Kennedy - liv og død i Det Hvide HusKennedy-brødreneEt ufuldendt liv. 1. bind, Kennedy-brødrene og Et ufuldendt liv. 1. bindBogen er den eneste om Robert Kennedy der findes på dansk. Bogen kan anbefales til dem der har læst biografier om JFK som fx Kennedy - liv og død i Det Hvide Hus, og Et ufuldendt liv. 1. bindBogen er den eneste om Robert Kennedy der findes på dansk. Bogen kan anbefales til dem der har læst biografier om JFK som fx Kennedy - liv og død i Det Hvide Hus, Kennedy-brødrene og .


Kristeligt dagblad

d. 28. apr. 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 28. apr. 2018


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 219 (2018)

af

af

Torben Nybo

Nr. 219 (2018)