Bøger / skønlitteratur / romaner

Mørkere end natten


Beskrivelse


Kriminalroman. To bestialske mord viser sig at have en sammenhæng. Politimanden Harry Bosch og profileksperten Terry McCaleb sættes på sagen, og efter en skæbnesvanger fejl opklarer de sagen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2003

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 17. sep. 2003

Med denne bog bekræfter M.C. sin plads som en af de rigtig gode amerikanske krimiforfattere, der kan skildre betændte dele af det moderne storbysamfund uden unødvendige udpenslinger. Hans to hovedpersoner er levende og troværdige mænd, drevet af en uimodståelig indre trang til at bekæmpe kriminel ondskab, med de omkostninger det har for familielivet, og i erkendelse af at "man ikke kan lade sig omslutte af mørket, uden at man selv indoptager mørket i sig" (s.342). Bogen er kompleks ikke blot i sin etiske problemstilling, men også m.h.t. plottet. 2 bestialske mord viser sig at have en sammenhæng med hinanden, og det bringer 2 personer fra M.C.'s tidligere bøger sammen. Politimanden Harry Bosch og den tidligere profilekspert for FBI Terry McCaleb, hvis deduktive evner og intuition, efter en skæbnesvanger fejltagelse, fører til sagernes opklaring. Plottet, hvor et maleri af Hieronymus Bosch spiller en væsentlig rolle, er ganske indviklet, men M.C. har et godt greb om de mange handlingstråde. Spændingen bygges roligt og systematisk op gennem hovedparten af bogen, for så til sidst at accelerere og kulminere i den overraskende og åndeløst spændende slutning.


litteratursiden.dk

d. 8. mar. 2004

af

d. 8. mar. 2004

I Michael Connellys fremragende krimi "Mørkere end natten" er vi i selskab med ikke mindre end to af Connellys faste politifolk: Terry McCaleb og Harry Bosch. Det er mordet på den lurvede og småkrimin...


Information

d. 6. nov. 2003

af

af

Peter Kirkegaard

d. 6. nov. 2003