Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mørketrappen


Beskrivelse


Dreng bliver taget til fange og ført til kejserpaladset. Her bliver han en brik i et magtspil, der hænger sammen med en blodtørstig hemmelighed i paladsets kælder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Torben Wilhelmsen

2008

Eventyr- og fantasy-roman til selvstændig læsning fra ca. 12 år.

2. del af eventyr- og fantasyromanen Dødedagene. Drengen, som er uden navn og blot bliver kaldt Dreng, er efter Baldrians død nu tjenestedreng for troldmanden Kepler. Dreng beslutter sig for at stikke af sammen med veninden Liv. Men før han når at gøre alvor af det, bliver han taget til fange og ført til kejser Frederiks palads. Her bliver han en betydningsfuld brik i et spil om magten, der hænger sammen med en mystisk, mørk og blodtørstig hemmelighed i kejserpaladsets kælder. Alle brikker falder på plads til slut, og Liv og Dreng drager sammen ud i verden. Det er en fordel at have læst bind 1, før man giver sig i kast med denne bog. Den er uhyre velskrevet og velkomponeret i 5 hovedafsnit med en række korte kapitler og prolog og epilog. Den spændende handling udspiller sig i evigt snevejr i en forfalden by, der er de sidste rester af et engang mægtigt kejserrige. Persontegningen er nuanceret og sproget er levende og dialogfyldt.

Denne fantasy- og eventyrroman kan minde om en række af de mange andre romaner, der udkommer i disse år inden for disse genrer. Bogen her udmærker sig ved at være særdeles velkomponeret, velskrevet og spændende og med en god disponering af virkemidlerne.

Alt i alt en velskrevet, velfortalt og spændende eventyr- og fantasyroman med en god person- og miljøbeskrivelse.