Bøger / skønlitteratur / roman

Moonraker


Beskrivelse


James Bond, Agent 007, skal undersøge hvorfor rigmanden Sir Hugo Drax snyder i kortspil. Men der er meget mere end kortspil på spil, da Drax også står for opsendelsen af raketten Moonraker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 15. okt. 2014

Navnet er Bond, James Bond. Agent 007 er i denne omgang oppe mod en excentrisk rigmand. Til læsere af spændingsromaner i spion/agent feltet.

Rigmanden og folkehelten Sir Hugo Drax snyder i kortspil i rigmandsklubben Blades. Samtidig er der kun få dage til, at den selvsamme Drax skal stå for opsendelsen af raketten Moonraker. Bond får til opgave at undersøge sagen nærmere, og snart finder han ud af, at den gode Drax ikke er, hvad han giver sig ud for. Det er den tredje roman i Ian Flemmings Bond serie - Fleming skrev i alt 12 romaner og to novellesamlinger med Bond i hovedrollen. Bogen har stort set intet til fælles med filmatiseringen af samme navn fra 1979.

"Moonraker" er en toptunet spændingshistorie, der kun er mere interessant, fordi den samtidig fungerer som et tidsbillede på 1950'ernes Storbritannien og den britiske befolknings latente frygtscenarier. Ian Flemming skriver hårdkogt og præcist, og bogen er spækket med fine detaljer om fx kortspil. Der bliver drukket rigelig med sprut og røget mange cigaretter, og det er alt sammen med til at tegne billedet af den ganske spændende karakter James Bond. Udgivelsen benytter sig af Grete Juel Jørgensens oversættelse fra 1960 med sproglig revision af Bond-ekspert Paaske Larsen, der også står bag det fine forord.

De resterende bøger i Bond-serien, spionromaner af Erik Ambler samt filmatiseringen Moonraker.