Bøger / skønlitteratur / roman

Mord på Manoir Bellechasse


Beskrivelse


Krimi. Kriminalkommissær Gamache holder ferie på Manoir Bellechasse, hvor der sker et mord. Han formoder straks, at gerningsmanden skal findes blandt familiemedlemmerne i den myrdedes brogede familie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2020

af

af

Stine Grabas

d. 3. juli 2020

Kriminalkommissær Gamache holder ferie på Manoir Bellechasse, hvor der sker et mord. Han formoder straks, at gerningsmanden skal findes blandt familiemedlemmerne i den myrdedes brogede familie. For læsere af hyggelige krimier uden blodige beskrivelser.

Den rige familie Finney har indlogeret sig på hotel Manoir Bellechase til en familiesammenkomst for at mindes deres afdøde mand og far. De hundser med hotellets personale, mens de indbyrdes mundhugges og er plaget af gamle minder, intriger og jalousi. En morgen bliver den voksne datter fundet død, og kriminalinspektør Gamache, der holder ferie på stedet, bliver sat i spidsen for opklaringen.

En velskrevet og hyggelig krimi, der foregår i et roligt tempo i idylliske omgivelser, der sætter læseren helt ned i gear. Krimien foregår i det canadisk-franske område omkring Montreal, hvilket er en dejlig afveksling fra de mange engelske og amerikanske krimier. Det er 4. del i serien om Armand Gamache, som sagtens kan læses selvstændigt.

Det er nærliggende at sammenligne med serien om Barnaby eller med forfatteren Andrew Taylor, der også skriver krimier i landsbymiljøer.