Bøger / faglitteratur til børn

Moselig


Beskrivelse


Om fundene af ligene i de store moser i Jylland, og hvad man kan lære om jernalderens mennesker ved at at undersøge dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 13. jan. 2016

8 nye udgivelser i serien "Vild med viden". Denne gang med fokus på Danmarks oldtid og perioden fra jægerstenalderen og frem til jernalderen. Bøgerne er i lommeformat og kan læses af børn fra 9 år enten af nysgerrighed eller i forbindelse med et museumsbesøg.

Bøgerne er opbygget efter seriens velkendte format med en størrelse, så de kan ligge i en baglomme. Det første opslag præsenterer forfatteren og det sidste opslag fortæller om et museum, hvor man kan se udstillinger om bogens emne. Teksten fylder 16 sider og fortæller i ord og billeder om en historisk periode og nogle spændende fund fra perioden.

Bøgerne giver en hurtigt læst, men god baggrundsviden i forbindelse med museumsbesøg. Læser man dem på vej til museet, bliver man klædt godt på til at få mere ud af selve besøget. Bøgerne kan også anvendes i forbindelse med emneopgaver i skolen om tidsperioden.

Vil man læse mere om denne tidsperiode, findes der rigtig mange gode bøger om emnet. Det kunne fx være titler som BronzealderenErtebølletiden og ErtebølletidenVil man læse mere om denne tidsperiode, findes der rigtig mange gode bøger om emnet. Det kunne fx være titler som Bronzealderen og .