Bøger / skønlitteratur til børn / vittigheder

Motion for grinebidere


Beskrivelse


Over 200 vittigheder fordelt på forskellige emner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bo Knudsen

2007

Traditionel samling af vittigheder der kan læses af både børn og voksne. Børn fra ca. 9-10 år kan bruge bogen. Forsidens humoristiske karikaturtegning er dækkende for bogens indhold.

200 vittigheder, de fleste ganske korte, er delt ind i emnegrupper som: Skole, skotter, kærlighed, tjener, ægteskab, tosser, sport. Det traditionelle og lidt bedagede understreges dels af emnevalget, dels af den lidt gammeldags dialog og ord som fx "De" og "frøken". Alt er meget stuerent, og udeladt er fx blondinevitser og "alle børnene"-vitser. Det er vittigheder som jeg har set dem fra min barndom. Men de kan stadig kalde smilet frem, tidløse som de egentlig er. De s/h helsides stregtegninger supplerer teksten, men tilfører ikke yderligere. Indledningsvis er der en opfordring til at fortælle flere vitser og et par råd om at fortælle dem.

Da jeg tidligere er stødt på de fleste af bogens vittigheder, vil jeg sige, at det er en samling, der placerer sig på linje med bibliotekets øvrige samlinger.

For de fleste voksne vil vittighederne her være et hyggeligt gensyn, med kun lidt eller intet nyt. For de ca. 9-12- årige børn, der ynder at læse vittigheder højt for hinanden, kan bogen bruges på linje med andre samlinger.