Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mudderbad


Beskrivelse


Drillelyden i dette hæfte er det bløde d eller række-tunge-lyden. I ord, billeder og talebobler fortælles om en drabelig ridetur på en glad gris og en fed ged. En ridetur, som ender først i en mudderpøl og til sidst i et karbad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2011

af

af

Jesper Holtoug

d. 18. mar. 2011

To læsetrænings-hæfter, der tager hvert sit særlige problemfelt op ved det danske sprog, nemlig ar-lyden og det bløde d. De to hæfter koncentrerer sig om hver sin "drillelyd" og fylder hele den illustrerede historie godt op med netop disse ord. Anvendelig til læsetræning i indskolingen og til specialundervisning på mellemtrinnene.

Læsehæfterne bygger på forfatterens særlige tilgang til læse- og staveproblemer hos børn. Historierne fortælles i tegneserieagtig stil med lydrette ord samt mange vanskelige ord og lyde af netop den slags, som er hæftets særlige tema. Historierne er enkle, sjove og lidt forvirrede - med fart over feltet fra start til slut. Selvom det kan opleves lidt overvældende med så mange ens lyde i samme historie, fungerer de små fortællinger såmænd udmærket. Stregtegningerne sætter yderligere kulør på løjerne samtidig med, at de letter forståelsen. Indledningsvis gives gode læseråd til den voksne hjælper. De to hæfter indgår i en større "drilleord-serie".

Mange undervisningsmaterialer samler særligt vanskelige lyde og vanskelige ord i temabøger, men hæfterne her må vist være nogle af de mest konsekvente af slagsen.

Lette, skøre historier som i højt tempo og med farvestrålende tegninger leverer tjubang-oplevelser for dem, som har svært ved at læse. Hvert seriehæfte koncentrerer sig om sin særlige, svære lyd, i disse to tilfælde henholdsvis "ar-lyden" og "række-tunge lyden".