Bøger / faglitteratur

Mugge og sansetroldene : et eventyr med sjove sanselege


Beskrivelse


I form af eventyret om den motorisk usikre dreng Mugge gives eksempler på øvelser, der kan gavne udviklingen af sanseintegrationen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2012

af

af

Ulla Møller

d. 14. feb. 2012

Bogen er først og fremmest anvendelig for forældre og pædagoger, der vil arbejde med sanseintegration hos de 5-8-årige hjemme eller i daginstitution og indskoling.

Forfatteren er uddannet ergoterapeut og driver virksomheden Helseinstitutet. Hun har specialiseret sig i sanseintegration hos børn og videregiver her nogle af sine ideer og øvelser. Gennem mødet med Sansetroldene lærer Mugge at åbne alle sanser, og han udvikler sig fra den stille, tilbageholdende Mugge, der har det svært i skolen til Smukke, der har selvtillid og lyst til at møde udfordringer. Mange af bogens øvelser er kendte lege, andre er nye ideer. Alle bringer de barnet i kontakt med sig selv og sin krop. Handlingen kulminerer, da Mugge fejrer en dejlig fødselsdag, her er inspiration til en sjov og anderledes børnefødselsdag. Selv om bogen er skrevet som en fortælling om Mugge, henvender den sig ikke direkte til børnene, men dele af den kan læses højt i forbindelse med øvelserne og være med til at skabe forståelse og skærpe interessen for dem. Bogen er illustreret med Hanne Jermiins søde akvareller.

I 2011 udkom den første bog om Mugge og Sansetroldene, der er mere fagligt orienteret. En anden nyere titel om sanseintegration og sansemotorik er Rosita Sloth Boréns Friske æblekinder og troldeskjul, 2009.

En inspirerende bog med mange ideer til lege og øvelser, der kan hjælpe børn med sansemotoriske vanskeligheder. Man mærker, at Kirsten Teichert har noget på hjerte, når hun vil have børnene til at bruge deres krop.