Bøger / faglitteratur til børn

Mumier


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2004

af

af

Erik Boas Pedersen (skole)

d. 29. apr. 2004

En lang række bøger vidner om stor interesse for dette emne. De fleste bøger - og læsere - kæder nok først og fremmest mumier sammen med Ægypten, men denne bog breder emnet betydeligt ud. Et kapitel definerer grundigt hvad en mumie er, naturlig som kunstig mumificering, et kapitel fokuserer på Ægypten, et kapitel fortæller om mumier fra hele verden, inklusiv Tollundmanden fra Danmark og et besøg i de sicilianske katakomber, og et kapitel forholder sig til mumier i dag og fortæller bl.a. hvad ny teknologi kan videregive af oplysninger om fortiden. De enkelte afsnit er overdådigt og udsøgt smagfuldt illustrerede. Teksten er informativ, grundig og konstant fængslende. Den kræver en god læser, så målgruppen starter fra 6. kl. (ca. 12 år). Hvert kapitel afsluttes med en sammenfatning og henvisninger til øvrigt materiale samt www adr. Bagest i bogen ordliste og grundigt stikordsregister. Den store bog om mumier (2001/32) er en tidligere udgivelse, der dækker stort set samme område, men med flere illustrationer og mere tilgængelig tekst. Med sin personlige vinkling og grundige tilgang til emnet er denne bog klart en godbid for interesserede i emnet, inkl. voksne, og til historieundervisning. Anvendelig i både skolebibliotek og folkebibliotek.


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

2008

En bog til opgaveskrivning og til god almindelig nysgerrighed for alle fra 10-11 år.

En ny serie Spændende historie som tager fat på mange forskellige emner. Her er det mumier der tages under kærlig behandling! Bogen tager ikke kun fat på den nok mest almindelige kendte form for mumier - den ægyptiske, men kommer også ind på emnet mumier generelt. Bogen fortæller om moselig, dybfrosne mumier, dyremumier m.m. Bogen er som rigtig mange fagbøger af samme type, inddelt i en brødtekst i korte afsnit, faktabokse, billedtekster. Derudover er der mange illustrationer og fotos i både s/h og farve. Brødteksten er sat i en forholdsvis stor sats og de andre tekster er skrevet, så de virker let tilgængelige. Bagerst i bogen er der ordliste og stikord.

Der findes rigtig mange bøger om emnet, i mange sværhedsgrader. Denne bog er nok en af de lettest tilgængelige for målgruppen, uden dog at være en letlæsningsbog. Senest er kommet Mumier : nye fund fra hele verden, 2006.

En anvendelig bog både på skolebibliotek og folkebibliotek. Her er både fagligt, historisk og nysgerrigt stof at hente. For målgruppen fra 9-13 år.