Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mund til mund


Beskrivelse


Den norske dreng Ståle møder Shrgrrrl på Internettet, hvor de chatter. Senere mødes de rigtigt, og Ståle bliver forelsket i hende, men så begynder der at ske uhyggelige ting!

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 1998

af

af

Birger Hoff (skole)

d. 9. mar. 1998

Titlen Mund til mund antyder, at den menneskelige kontakt trods alt er at foretrække frem for det noget mere upersonlige møde ude på nettet. Men alligevel er det internettet og computerteknik, der spiller en afgørende rolle i den norske forfatters første roman på dansk, en ungdomsroman, hvor andre ingredienser er kærlighed, kriminalitet og kammeratskab. Det er en fortælling med både ungdommelig jargon og mange tekniske udtryk. Det første forudsættes bekendt, mens det sidste afhjælpes med en uddybende ordliste. Hovedpersonen, den 16/17-årige Ståle, kommer gennem nettet i kontakt med den jævnaldrende og særdeles computerorienteret pige Anne, på nettet kaldet Shygrrrl. For Ståle udvikler det sig desværre ikke bare til en kærlighedshistorie, han bliver nemlig dybt involveret i en sag, hvor edb-kriminalitet, mordforsøg og mord indgår. Det er lykkedes forfatteren at give et fint signalement af en nutidig ungdom, og specielt er hovedpersonen Ståle troværdig fremstillet, men den hurtige dialog og en noget springende og associerende tekst i øvrigt, gør bogen vanskeligere end nødvendigt. Derfor er bogen nok mere til individuel underholdning end til fælleslæsning.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 1998

af

af

Susanne Thøfner

d. 9. mar. 1998

En norsk dreng chatter med en pige på Internettet, og da de senere mødes, falder han for hende med et brag. Men den unge kærlighed har hårde betingelser, den kompliceres af hendes forældres lyssky forretningsmetoder, og så sker der et mord... Bogen er pænt trykt og indeholder en ordliste over de anvendte edb-udtryk. Det collageagtige omslag er ganske nydeligt, men giver ikke noget specielt indtryk af bogen. Sproget er mundret og dialogfyldt, og de unges samtaler på Internettet er sat med en afvigende typografi. Her er tale om en ret traditionel spændingshistorie, men sprog og Internetrammehistorien fungerer udmærket, og bogen giver et varmt og troværdigt portræt af den unge hovedperson og hans turbulente følelsesliv. Bogen henvender sig i lige høj grad til læsere af han- og hunkøn og vil blive læst af ungdomsafdelingens lånere, fra ca. 13 år.


Information

d. 14. maj 1998

af

af

Merete Møller Olesen

d. 14. maj 1998


Aktuelt

d. 15. juni 1998

af

af

Steffen Larsen

d. 15. juni 1998


BUM

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)

af

af

Birger Hauptmann

Årg. 16, nr. 3/4 (1998)


Børn & bøger

Årg. 51, nr. 4 (1998)

af

af

Tove H. Pedersen

Årg. 51, nr. 4 (1998)


Berlingske tidende

d. 5. apr. 1998

af

af

Kari Sønsthage

d. 5. apr. 1998