Bøger / faglitteratur

Muntre historier om jagt og jægere


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i de fire årstider fortæller forfatteren om naturoplevelser med sine hunde og jægere såvel som ikke-jægere - og kronprins Frederik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 1. aug. 2013

Lænestolsjægere, hundefolk og naturinteresserede er kernelæserne af denne samling historier. Den fysiske placering blandt jagtbøgerne gør formidling til de øvrige læsere nødvendig.

Egede er en erfaren hundetræner/opdrætter med historierne Herlige hundeliv og fagbogen om relevante hunderacer Jagthunde bag sig. Desuden har hun en underholdende blog: anneegede.blogspot.dk, hvor stilen og nogle af historierne kan ses. Systematiseret i 4 årstidskapitler fortæller hun enkeltstående muntre oplevelser, som tilsammen bliver til én lang historie om oplevelser med hunde og både jægere og ikke-jægere. Historierne er absolut underholdende fortalt i en frisk tone og med (sine steder lidt svulstige) naturlyriske beskrivelser. Det kan af og til virke lidt for meget, men når humoren tager over, bliver det til hyggelig og underholdende læsning. Royalister vil nok især falde for historien om HKH Kronprinsen, der deltager i en jagt, og ikke-royalister vil falde over den tumult, hans deltagelse giver.

Bogen adskiller sig på flere måder fra de fleste bøger med jagtfortællinger: den er skrevet af en kvinde og den handler lige så meget om hunde, natur og sjove mennesketyper, så den supplerer fint bestanden af historier til jægere og andre. I stilart minder den meget om Herlige hundeliv.

God, hyggelig og underholdende samling af personlige historier om oplevelser med hunde i naturen og sammen med jægere - og andet godtfolk. Humoren er et gennemgående træk, som gør læsningen til en god oplevelse.