Bøger / faglitteratur / billedværker

Musikalske portrætter


Beskrivelse


Fotografens billeder af musikere fra rocken og jazzens verden. Bl.a. Janis Joplin, Louis Armstrong, Jimi Hendrix, Miles Davis og The Beatles. De fleste billeder er fra 1960'erne og frem til 1990'erne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2011

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 19. juli 2011

Til interesserede i portrætfotografi.

Selv store stjerner sveder, og den danske fotograf Jan Persson, har ofte været heldig at fange det med sit kamera. Perssons fotos er opståede øjeblikke der er fanget, ikke opstillede karikaturer og storstilede kostumestykker. Billederne er herligt fri for Photoshop, og har en helt speciel intimitet over sig. Når man tænker på hvor restriktive store musikere er i dag, er det ret enestående hvor tæt han er kommet på stjernerne. I denne bog af Mia Fuglsang Holm, får vi Perssons billeder akkompagneret af en lille tekst, om omstændighederne billedet er taget under, eller en lille anekdote. De fotograferede musikere er fra rocken og jazzens verden og tæller bl.a. Janis Joplin, Louis Armstrong, Jimi Hendrix, Miles Davis og The Beatles. De fleste billeder er fra 1960'erne og frem til 1990'erne hvor Persson også havde sin storhedstid som fotograf. Alle billederne er i sort-hvid.

Perssons billeder er blevet brugt i mange bøger, og af dem kan nævnes: Fortællinger om jazzen fra 2010, Midt i en beattid : verdens største rockstjerner i Danmark 1964-74 fra 2008 og Jazz portraits fra 1996.

En rigtig flot bog, hvor billederne sagtens kan stå for sig selv.