Bøger / skønlitteratur / roman

Myrdet piges comeback


Beskrivelse


Som ung så Kim sin skolekæreste, Elina, bliver tæsket ihjel. Liget forsvandt dengang sporløst. Ni år senere opsøger Elina pludselig Kim, og gensynet får store konsekvenser for Kim.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 15. aug. 2016

Som ung så Kim sin skolekæreste, Elina, bliver tæsket ihjel. Ni år senere opsøger Elina pludselig Kim, og gensynet får store konsekvenser. Til læsere, fortrinsvis mænd, med interesse for Østtyskland og tiden efter 2. verdenskrig.

Året er 1954 og Kim Karlsen er gift, har en lille datter og sælger sikkerhedsudstyr, da han på en messe opsøges af en kvinde, som han troede var død. Mødet med Elina får minderne om fortiden og parrets dengang manipulerende og ondskabsfulde forhold til at vælte frem. Kim plages af skyld og fascination, og forholdet til hans kone, Anita, går langsomt i stykker. Efter nogle år gifter Kim sig med Elina, og med ægteskabet følger et kriminelt liv, hvor parret må skjule sig i Østberlin. Kaj Hansen debuterede som forfatter i 2015 med romanen Stjernepigen fra ruinerne.

At sætte scenen for romanens plot i efterkrigstidens Danmark, Polen og Tyskland gør bogen interessant, og det demonstrerer samtidig forfatterens viden om efterkrigstiden. Et kantet og stift sprog står desværre i vejen for læseoplevelsen, og personerne kommer aldrig rigtig ind under huden på én.

Kaj Hansens debutroman Stjernepigen fra ruinerneKirsebærtidenStjernepigen fra ruinerne foregår i samme periode og skildrer også livet i Østberlin. Kirsebærtiden er et andet eksempel på en roman, der foregår i Østtyskland og som skildrer en mand i krise, den er sprogligt mere vellykket Kaj Hansens debutroman Stjernepigen fra ruinerne foregår i samme periode og skildrer også livet i Østberlin. er et andet eksempel på en roman, der foregår i Østtyskland og som skildrer en mand i krise, den er sprogligt mere vellykket Stjernepigen fra ruinerneKaj Hansens debutroman foregår i samme periode og skildrer også livet i Østberlin. Kirsebærtiden er et andet eksempel på en roman, der foregår i Østtyskland og som skildrer en mand i krise, den er sprogligt mere vellykket .