Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Mysteriet i New York


Beskrivelse


David og familien er på ferie i New York. Der genkender David pludselig en person, som læsere af serien også tidligere har mødt, og jagten går ind på bagmanden til samtlige kunsttyverier i serien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lisbeth Thue Hansen

2007

I serien Zoom ind kommer her 3. og 4. del om David, der sammen med en yderst aktiv familie kommer ud for lidt af hvert. Bøgerne henvender sig til læsere fra 9 til 12 år, der gerne vil læse en spændende historie, hvor der er fart over feltet.

David og familie er i Cambodja på ferie i Mysteriet i Angkor. Mor, der er kunsthistoriker skal arbejde, og far vil skrive spændende rejsebeskrivelser fra feriemålet. Det får han rig lejlighed til, da familien bliver viklet ind i et tyveri af verdensberømt kunst. Nogle kunsttyve er i færd med at stjæle et Avalokitesvara hoved fra ruinerne ved Bayon i Cambodjas jungle. De bliver udsat for bakterieinfektioner, sovemidler, fængselsophold samt anbragt på en krokodilleø. På trods af alle forhindringer klarer ungerne at få skurkene anholdt. I Mysteriet i New York fortæller onkel William om de tidligere kunsttyverier og skurke, som familien har mødt i de foregående bøger. I New York går jagten ind på bagmanden af samtlige kunsttyverier. En utroværdige politimand viser sig at være bagmanden, og Davids familie bliver konfronteret og involveret i et tyveri af Van Goghs "Stjernenat". Bagerst er opslag med informationer om Cambodja og New York samt ligegyldige og unødvendige parlører. Illustrationerne er lavet med farvekridt og virker lidt gnidrede og altmodische.

Er som de tidligere bøger i serien Mysteriet i Venedig samt Mysteriet i Luxor.

Selvom bøgernes handling virker lovlig konstrueret og usandsynlig er det spændende letlæsning for målgruppen.