Bøger / faglitteratur til børn

Mysteriet om drømme og drømmetydning


Beskrivelse


Om drømme gennem tiderne, historisk vigtige drømme, moderne drømmeforskning og drømmetydning, drømme om varsler og forudsigelser, forskerne Freud og Jung samt om at blive sin egen drømmetyder. Drømmeleksikon.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2003

af

af

Henrik Munch Halvorsen (skole)

d. 6. mar. 2003

Endnu en bog i den efterhånden meget omfattende serie Mysteriet om ..., som fortæller om alverdens mystiske fænomener mellem himmel og jord. Letlæseligt, kortfattet og enkelt tager denne bog tager fat på drømme og drømmetydning, for at belyse hvor drømme kommer fra og hvad de betyder. Bogen er bearbejdet til brug fra ca. 12 år og belyser emnet drømme bredt med en historisk indfaldsvinkel. Klaus Aarsleff fortæller om menneskets forhold til drømme op gennem tiderne og præsenterer forskellige historisk vigtige drømme. Derudover fortæller han om moderne drømmeforskning og drømmetydning. Bagerst i bogen findes et lille drømmeleksikon med ideer til tolkning af de mest hyppige symboler i drømme. Som for resten af serien gælder det, at bogen ikke går i dybden med emnet, men mere skal bruges som en kort introduktion og appetitvækker. Derfor er det godt, at der findes en god litteraturliste med ideer til uddybende læsning.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2003

af

af

Lene Kristiansen

d. 6. mar. 2003

En af de kortere bøger i serien Mysteriet om..., og også for kort i forhold til emnet selvom målgruppen er børn fra ca. 11 år. Ikke fordi Aarsleff ikke kommer langt omkring, men netop fordi han både kan fortælle og gøre emnet interessant, er det ærgerligt han ikke går mere i dybden. Drømme er blevet fortolket og brugt forskelligt gennem tiderne, også i religiøs sammenhæng, og en del af historierne fortæller om drømme som varsler og forudsigelser, men også ud-af-kroppen oplevelser, Freud, Jung og drømmetydning berøres. Godt layout, mange billeder, afslutningsvis et register og en litteraturliste, som indeholder flest henvisninger til bøger for voksne, den eneste for børn er Aarsleffs egen Spådomme og varsler mens Faurbys Dine drømme ikke er med. En kort introduktion til emnet - den ultimative bog om drømme og drømmetydning for børn, synes jeg stadig vi mangler.Informationer og udgaver