Bøger / faglitteratur

Når det gør rigtig ondt : en bog om smerter og naturlig smertebehandling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2009

af

af

Katja Larsen

d. 3. juni 2009

Til lånere af bøger om naturlig smertebehandling.

Carsten Vagn-Hansen er læge og sundhedskonsulent samt skribent og brevkasseredaktør i bl.a. helsemagasinet Naturli. Forfatteren ønsker med denne bog at gøre læseren i stand til at mestre kroniske smerter. Bogen indeholder afsnit om hvad smerte er samt dens årsager. Forfatteren kommer bl.a. omkring cancersmerter, gigtsygdomme og forskellige typer hovedpine. Desuden er der et afsnit om psykiske og sociale faktorer. Forfatteren kommer med gode råd angående naturmidler der kan bruges i stedet for lægemidler, så som urter eller akupunktur. Sproget er letlæst og læseren kan forholdsvis nemt følge forfatterens anvisninger.

Af andre nyere bøger om smertebehandling uden medicin findes der bl.a. Smertehåndtering fra 2008 samt cd'en Mindfulness - smerte fra 2008. I 1999 kom desuden bogen Naturlig smertebehandling : hvordan du selv kan lindre dine smerter på en naturlig, sikker og effektiv måde.

Når det gør rigtig ondt er et rigtig godt bud på naturlig smertebehandling. Forfatteren kommer omkring diverse faktorer, så som psykiske faktorer, kost, urter og behandlingsformer. Et godt alternativ til den traditionelle behandling og de bivirkninger det kan give.