Bøger / faglitteratur

Når du er mor til et for tidligt født barn


Beskrivelse


Fem mødres beretning om at føde for tidligt, med indblik i hvilke kriser de har gennemlevet undervejs og hvordan de har klaret hverdagen. Fagpersoner giver deres bud på, hvordan man takler bekymringerne og kommer videre.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2014

af

af

Lis Pedersen

d. 21. jan. 2014

Bogen henvender sig især til mødre til for tidligt fødte børn og deres pårørende.

Wochner er forfatter og redaktør på bogen Designer Ole Søndergaard, 2012 og mor til en dreng, der blev født 3 måneder for tidligt. Det er hendes grundlag for bogen, som er en række artikler af og interviews med personer, som kender til præmature børn og de følelser og problemer det giver, både professionelle og forældre. Der er en tvillingemor med fødselsdepression, en sygeplejerske fra neonatalafdelingen, en hospitalspræst, en psykolog, faren til barnet m. fl. Sigrid Riise slutter med gode råd til moderen. Det er en samling meget velskrevne artikler, hvor man ikke er i tvivl om forfatternes dybe kendskab til problematikken, og man kommer vist meget godt rundt om de problemer, der kan være. Der sluttes med ordforklaringer, litteratur og steder at hente hjælp.

Med samme synsvinkel på de for tidligt fødte findes fra de seneste år: At føde for tidligt, 2012, Tretten firkløvere, 2009, Født for tidligt, 2007 og Miraklernes tid er ikke forbi, 2005. Bogen her vinder ved de forskellige tilgange til forældrene og børnene, som jeg tror kan være en støtte for de kvinder, der trods alt vil orke at læse bogen, som også vil have værdi længe efter fødselen.

Det er en velskrevet bog om et alvorligt emne, som rammer de berørte dybt. Og mange vil kunne få hjælp til at håndtere følelserne bare lidt bedre.


Kristeligt dagblad

d. 20. feb. 2014

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 20. feb. 2014