Bøger / faglitteratur til børn

Når du siger farvel : en bog til unge der har mistet


Beskrivelse


En række unge fortæller om deres tanker og følelser i forbindelse med sorgen over at have mistet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2019

af

af

Stine Veisegaard

d. 14. juni 2019

Bog til dig som har mistet eller kender en anden ung, som har mistet. En række unge fortæller om deres tanker og følelser i forbindelse med sorgen over at have mistet. For unge fra 13 år.

Bogen er tænkt som praktisk hjælp til at få taget hul på samtaler om sorg og følelser, så man kan lære at leve videre med sorgen. En række unge fortæller om deres følelser og tanker via fx digte, breve eller beretninger. Undervejs er indsat farvede bokse med spørgsmål, der fungerer som hjælp til at få sat ord på følelserne. Bogen er i kvadratisk format 16x16 cm. med blødt omslag. Undervejs er små illustrationer i farver og bagerst et afsnit med overskriften "Huskehjælp", hvor man kan skrive sine minder ned om den døde. De to forfattere bag bogen er henholdsvis sogne- og gymnasiepræst og sygeplejerske med erfaring i at arbejde med sorgramte børn.

Fin lille bog, som kan bruges til og af unge i sorgarbejdet og bestemt har sin berettigelse. Der er tale om en række personlige og forskellige indlæg fra unge om sorgen ved at have mistet.

Kræftens Bekæmpelse har udgivet bogen At misteSorgbogen, som er en række essays for unge. Sorgbogen fra 2013 henvender sig også til unge, som har mistetKræftens Bekæmpelse har udgivet bogen At miste, som er en række essays for unge. fra 2013 henvender sig også til unge, som har mistet.