Bøger / faglitteratur

Når kærligheden kammer over


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fire personer fortæller deres historie om kærlighed der udviklede sig til et ubehageligt afhængighedsforhold. Forhold præget af alkoholisme, vold o.l. Med gode råd til hvordan man kan bryde ødelæggende kærlighedsmønstre og dermed komme ud af dårlige parforhold.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2012

af

af

Mette Fersum

d. 31. maj 2012

En bog til kvinder og mænd der elsker for meget, og ender i forhold, som er dårlige for dem selv.

Heidi Korsgaard er journalist og forfatter. Bogen er blevet til i samarbejde med psykoterapeut Kirsten Sylvest Kleinert. Dette er 3. udgave. (1.udg., 2005). De har i mange år arbejdet med mennesker, som på den ene eller anden måde er besat af kærlighed. Forfatteren skriver i indledningen, at det er hendes håb, at den kan give så meget indblik i, hvad disse forhold går ud på, så der er en større forståelse for problemet. Ligeledes ønsker hun at sætte fokus på, hvorfor det ofte er så svært at bryde ud af disse smertelige forhold. Bogen indledes med kapitler om det at elske for meget, om hvordan forholdene fungerer, flinkeskole-rollen og manglende selvværd. Herefter følger 4 cases om mennesker, som på hver deres måde har oplevet, at kærligheden kammede over. Efter hver case giver Kirsten Sylvest Carlsen en forklaring på deres forskellige handlemønstre. Herefter følger et afsnit om, hvordan man kommer videre og et kapitel om terapi. Til sidst er links og gode råd om emnet.

Det eneste, der er ændret i forhold til tidligere udgave er, at forfatteren har skrevet ca. 10 linjer mere i sit forord og forsideillustrationen er blevet ændret. I stil ligner den Kvinder der elsker for meget, 1987. Af nyere dato er der Kvinder der lever farligt, 2008 skrevet af Henrik Day Poulsen.

En udmærket bog om emnet, som sikkert vil blive læst. Det er en barsk bog med beskrivelser af virkeligheden i mange parforhold.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2005

af

af

Britta Liboriussen

d. 14. sep. 2005

Heidi Korsgaard er ifølge bagsideteksten journalist og forfatter. Denne bog er blevet til i samarbejde med psykoterapeut Kirsten Sylvest Carlsen. Ifølge forordet har Kirsten Sylvest Carlsen i de sidste fem år arbejdet med kvinder og mænd, der elsker på en måde, som ikke er god for dem. Kærligheden er kammet over og blevet til sorg og smerte. Mange har læst Kvinder der elsker for meget. Kirsten Sylvest Carlsen mener, det er en god bog, men hun har fået lyst til at skrive en bog med danske kvinder om emnet. Hun gør opmærksom på, at der også er mænd i gruppen, men handlemønstret ses mest hos kvinder. Også personligt kender hun problematikken, da hun har levet sammen med en alkoholiker. Også Heidi Korsgaard oplyser i sit forord, at hun personligt kender problematikken. Efter forordene følger kapitler om at elske for meget. Om baggrunden for det usunde forhold, som oftest har at gøre med kvindens barndom, hvor hun har fået indpodet hjælpersyndromet. Der er også et afsnit om følelserne, der ofte er begrundet i lavt selvværd og frygt for at blive forladt. Efter de indledende kapitler følger fire cases. 3 med kvinder i offerrollen og 1 med en mand. Til slut er der kapitler om at komme ud af forholdet og gode råd. Bag i bogen links til relevante adresser og en rigtig god og nyttig litteraturliste med både fag- og skønlitteratur. En velskrevet, lettilgængelig og engagerende bog.