Bøger / faglitteratur / biografier

Når livet blomstrer : breathe with Jeppe Hein


Beskrivelse


Biografi om kunstneren Jeppe Hein (f. 1974) og om den spirituelle, kunstneriske og filosofiske udvikling han gennemgår oven på et angstanfald i 2009.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 9. nov. 2018

Biografi om kunstneren Jeppe Heins spirituelle, kunstneriske og filosofiske udvikling. Til læsere med interesse i dansk samtidskunst.

Jeppe Hein var en af samtidskunstens mest lysende stjerner, men i 2009 fik han et angstanfald ombord på et fly. Det gjorde, at han gentænkte sit liv som kunster, far og menneske. Selve angstanfaldet eller det "burn-out" Hein oplevede er beskrevet i den engelske "The happiness of burnout", som er skrevet af Finn Janning, der også er forfatter til denne bog. Heins oplevelse tvang ham til at se på sig selv igen. Her beskriver Janning Heins spirituelle og menneskelige udvikling siden han startede på kunstakademiet og frem til i dag. Janning fortæller om Heins udvikling som kunster og om hvad der driver ham, hvor han søger inspiration og om det skel og den sammensmeltning, der er mellem det at være kunster og menneske.

Jannings portræt af Hein er en hybrid af en biografi og en eksistensfilosofisk bog der opfordrer til, som læser, at tage sit eget liv op til revision. Bogen fordrer et vist kendskab til Heins kunst som i høj grad bygger på interaktioner mellem betragteren og kunstværket. Man skal også have et vist kendskab til filosofi og spirituelle tænkere. Derfor er det en smal bog som dog kommer meget tæt på Jeppe Hein.

Der findes ikke bøger, der ligner, men man kan læse mere om Hein i Jeppe HeinJeppe Hein - Sense City og - Sense CityDer findes ikke bøger, der ligner, men man kan læse mere om Hein i Jeppe Hein og .Informationer og udgaver