Bøger / skønlitteratur / roman

Næsten død mand


Beskrivelse


En forladt bil med motoren kørende på Älvsborgsbroen i Göteborg, et skudhul i passagersædet, og Erik Winter må i gang med at udrede trådene i en sag om fem mænds skæbnefællesskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. aug. 2008

Efterspørgslen efter svenske krimier er næsten umættelig, og Åke Edwardson er allerede et etableret navn. Ikke mindst i kraft af denne serie, der nu for niende gang bringer os i selskab med kriminalkommisær Erik Winter og hans kolleger ved politiet i Göteborg. Hans faste fanskare er til den mere tænksomme og tungsindige del af genren, hvor personernes privatliv, deres overvejelser og samvittighed spiller en vigtig rolle.

Åke Edwardson underviser i kommunikation, og er selv en fremragende skribent. Han har et fabelagtigt greb om person- og miljøskildringer, mens selve plottet ofte bliver mindre troværdigt. Denne gang er det flere tilsyneladende uafhængige hændelser, der til sidst leder Winter på sporet af et hævnforløb med tråde år tilbage i tiden. Eftertænksomheden og tungsindet er fremtrædende, men langsomt opbygges spændingen, og de afsluttende scener lever op til genrens bedste.

Dette er det niende og efter forlagets oplysninger næstsidste bind i serien, hvor vi har fulgt en række ansatte ved politiet i Göteborg både i deres arbejds- og i deres (ind i mellem ret komplicerede) privatliv.

Niende og næstsidste bind i Edwardsons roste serie om kommisær Erik Winter. Denne gang følger han og hans kolleger op på flere begivenheder, der viser sig at hænge sammen og at have tråde langt bagud i fortiden.


Weekendavisen

d. 10. okt. 2008

af

af

Joakim Jakobsen

d. 10. okt. 2008