Er og bør Danmark være et kristent land? En velskrevet og grundig udgivelse, og et vigtigt bidrag til den teologiske og offentlige debat om kirkens rolle i samfundet idag. Henvender sig mest til læsere med interesse i teologi, religion og samfundsdebat.
I denne bog sættes den nationale kristendom til debat. Bogen er opbygget i tre overordnede kapitler, med overskrifterne "Historiske perspektiver", "Kritiske perspektiver" og "Lutherske perspektiver". Underkapitlerne bevæger sig indenfor emner såsom "Kirken i den prækonstantinske epoke" og "Diasporaens politik". Bogens bidragydere er fx Jakob Engberg, Simon Schmidt og Asger Chr. Højlund. Redigeret af Jeppe Bach Nikolajsen, som tidligere har udgivet Missional kirke 2012.
En relevant og grundig udgivelse, som drøfter forholdet mellem nation og kristendom og er aktuel i en debat omkring Danmark som et kristent land, mens vi også er et multikulturelt samfund. Bogen er reflekterende og signalerer rummelighed, men understreger også vigtigheden af den kristne tro. Sproget er godt, men man kan dog kløjs lidt i de mange fagtermer og fodnoter.
Jeg kan ikke finde udgivelser helt som denne, men bogen føjer sig fint ind i debatten om kristendommens rolle i det multikulturelle samfund, vi som danskere lever i i dag.