For læsere med interesse for dansk bladtegning, og er generelt en underholdende tilgang til nazismen for de historisk interesserede.
Bogen er udgivet i forbindelse med en udstilling på Den Sorte Diamant ultimo 2012, hvor Museet for Dansk Bladtegning viste hvordan avisernes bladtegnere tog nazismen under behandling både før, under og efter besættelsen. I 1930'erne var det tegnere som Ragnvald Blix, Hans Bendix og Herluf Bidstrup der spiddede den gryende nazisme i dagblade fra hele det politiske spektrum. Under besættelsen blev tegninger bragt i den illegale presse, eller i svenske dagblade. Sidste del om tiden efter besættelsen har mest retsopgøret som tema, men med enkelte tegninger om nynazistiske strømninger helt frem til 1970'erne. Der er gode gengivelser af udstillingens ca. 60 tegninger, men layoutet virker lidt rodet og omtalen af de enkelte tegnere noget lemfældig.
Der er en righoldig litteratur om den fine danske bladtegnertradition, og de enkelte bladtegnere. Blandt mange andre Herluf Bidstrup : satire og humor, 2004.
En gengivelse af ca. 60 billeder med tilhørende tekster fra en udstilling på Det Kongelige Bibliotek om satiren som våben mod nazismen, der kan tjene som appetitvækker for læsere med interesse for den satiriske bladtegning.