Bøger / faglitteratur til børn

Nest programmet i Danmark : en tredje vej til inkluderende fællesskaber


Beskrivelse


Præsentation af en pædagogisk praksis, Nest, hvor børn med autisme og børn fra almenområdet indgår i samme klasse. Bidragene i bogen er baseret på erfaringer man har gjort med Nest på Katrinebjergskolen i Aarhus.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. feb. 2018

En indføring i det amerikanske Nest program, tilpasset det danske skolevæsen, med udgangspunkt i et projekt på Katrinebjergskolen i Århus. Bogen har relevans for alle lærere og pædagoger med interesse i inkluderende fællesskaber og autisme.

Nest programmet stammer fra New York, hvor det har været anvendt i en årrække. Nest er et engelsk ord, der betyder "rede" og som danner udgangspunkt for et inkluderende fællesskab bestående af en autismevenlig rede, hvor 12 elever fra almenområdet går i klasse med fire elever med autisme. Denne bog fortæller, hvordan programmet er blevet tilpasset det danske skolevæsen og om programmets praksis og resultater.

Det er en både interessant og inspirerende udgivelse, som giver lyst til at vide mere om Nest programmet og inkluderende læringsmiljøer.

Der findes endnu ikke tilsvarende udgivelser om Nest programmet i Danmark. Vil man læse mere, vil udgivelser om autisme og om inklusion være oplagte. Eksempelvis titler som Inklusionens didaktikInklusion og målopfyldelse og Inklusion og målopfyldelseDer findes endnu ikke tilsvarende udgivelser om Nest programmet i Danmark. Vil man læse mere, vil udgivelser om autisme og om inklusion være oplagte. Eksempelvis titler som Inklusionens didaktik og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. maj 2018

af

af

Christina Krolmer

d. 29. maj 2018