Bøger / faglitteratur / erindringer

Netop gentagelsen er det smukke : samtaler om cykling


Beskrivelse


Cykelkommentatorerne, forfatteren Jørgen Leth og cykelrytteren Rolf Sørensen taler sammmen om cykelsportens dramaer og leverer historier om de store legender, om Tour de France og de klassiske endagsløb.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 23. apr. 2012

For den store skare af hardcore cykelsportsinteresserede, der ikke kan få nok af historier om de store klassiske cykelløb.

En samtale med sportsjournalisten Flemming Toft som ordstyrer, mellem forfatteren, filminstruktøren m.m. Jørgen Leth og den tidligere professionelle cykelrytter Rolf Sørensen, om deres fælles store passion: cykelsporten. De supplerer hinanden godt, når de fra henholdsvis iagttagerens og den tidligere toprytters synsvinkel analyserer, genopfrisker store øjeblikke, og fortæller anekdoter fra Tour de France og fra de store endages-klassikere. Deres hukommelse er imponerende, som når de diskuterer det taktiske spil på 12. etape af Tour'en i 1995, og deres ukritiske glæde og begejstring over deres fælles passion lyser ud af siderne. Illustreret med gode billeder fra samtalen af fotografen Flemming Gernyx og med pressefotos fra cykelløbene.

Leth har ved siden af bogen Den gule trøje i de høje bjerge, 1995 også lavet film om cykelløb og er landskendt for sine personlige stil i tv-reportagerne fra Tour de France. Cykling con amore, 2011 er en flot bog, hvor Rolf Sørensen fortæller om sin sport.

En samtalebog, der henvender sig til den store skare af tilhængere af den professionelle cykelsport, der vil kunne glæde sig over at læse og genhøre de to meget kompetente samtalepartneres historier fra de klassiske cykelløb.


Berlingske tidende

d. 5. maj 2012

af

af

Jens Andersen

d. 5. maj 2012