Bøger / faglitteratur

New York & kampen for byen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennemillustreret portræt af det New York, som turisten sjældent ser. Almene newyorkere beretter om livet i New York, og om deres kamp for byen som et sted for alle.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2013

af

af

Stine Grabas

d. 9. okt. 2013

Interesserede i newyorkernes vilkår og kamp for overlevelse vil finde bogen her en sand guldgrube. Kan også bruges som en indføring i amerikansk historie med New York som case eller som udgangspunkt til en analyse af et multietnisk samfund. Grundet bogens meget specifikke emne vil den sandsynligvis have en lille gruppe af læsere.

Schultz Jørgensen tegner et billede af New York, som turisten ikke ser. Igennem de mange kapitler kommer newyorkerne selv til orde og fortæller om det New York, der gemmer sig bag den store turistmagnet. Cykelmekanikeren, de arbejdsløse og små organisationer bliver skildret i en politisk kontekst og med en begrundelse i New Yorks historie. Bogen er spækket med flotte billeder af hverdagens New York og hvert kapitel har utallige henvisninger til kilder, som er samlet i en litteraturliste sidst i bogen. Desværre er bogen så uhensigtsmæssig tung, at man dårligt kan sidde med den i hånden.

Bogen udfylder et hul i litteraturen. New York sover aldrig af Liebst (1998) berører visse af emnerne i Schultz' bog. Ellers må man ty til rejseførerne, som denne på ingen måde er.

Flot gennemarbejdet bog om de almene newyorkere og deres kamp for at kunne blive i byen. Beskriver en side af byen, som ikke er set før, men som henvender sig til et snævert publikum.


Politiken

d. 18. mar. 2014

af

af

Karsten R.S. Ifversen

d. 18. mar. 2014


Jyllands-posten

d. 8. jan. 2014

af

af

Tom Hermansen

d. 8. jan. 2014


Kristeligt dagblad

d. 1. mar. 2014

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 1. mar. 2014


Arkitekten

Årg. 116, nr. 1 (2014)

af

af

Jepser Pagh

Årg. 116, nr. 1 (2014)