Bøger / faglitteratur / biografier

New York, New York : ti vandringer i newyorkernes fodspor


Beskrivelse


Præsentationer af ti kendte new yorkere og deres personlige fortællinger om ti centrale steder i byen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 1. sep. 2009

Metropolen New York er manges drøm, og i denne veloplagte kulturguide til newyorkernes New York er der rigtig meget inspiration at hente for både den førstegangsbesøgende og for den mere garvede turist. Også for den særligt interesserede, der gerne vil vide mere om elskede forfattere eller musikere, er der gods at hente.

Den danske forfatter, der har boet i New York i 13 år og skriver hjem til danske medier, opsøger 10 kendte newyorkere 10 centrale steder i byen. Det bliver både en fortidig og nutidig mental og fysisk vandring i de forskellige bydele, hvor de særlige karakteristiska trækkes frem, og vi får kendskab til den enkelte persons særlige tilknytning hertil. Vi er med Paul Auster, som oftest forbindes med Brooklyn, men her fortæller om Midtowns betydning i sit liv. Den franske linedanser Philippe Petit møder vi ved Ground Zero. Andre kendte er Jonathan Lethem, musikerne John Cale og Fab Five Freddie. Undergrundskunstneren Julia Solis viser rundt på den hemmelige banegård under Grand Central Terminal.

A.M. Futtrup: Min by New York, 2009 er også en god anderledes guide til byen.

Enkelt og ligetil fortæller forfatteren om kendte og mere ukendte centrale steder i byen. Vi får indblik i byens mange ansigter og fornemmer levende både lyde, stemninger og spændinger. En anderledes spændende og levende indfaldsvinkel, hvor vi kommer meget tæt på newyorkernes New York.


Weekendavisen

d. 31. dec. 2009

af

af

Tom Buk-Swienty

d. 31. dec. 2009


Kristeligt dagblad

d. 11. dec. 2009

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 11. dec. 2009