Bøger / faglitteratur

Niccolò Machiavelli


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om den italienske politiker Niccolò Machiavellis (1469-1527) syn på forholdet mellem politik og etik og mellem stat, krig og befolkning med udgangspunkt i hans to hovedværker.

Indhold

Fyrsten (Dedikation, Kap.: 12, 17-18, 25-26) ; Drøftelser (Bog 1, Fortale, Kap.: 1, 2, 3, 5, 11, 12, 13)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 18. sep. 2014

En god introduktion til Machiavelli, både for studerende og for den alment interesserede læsere.

I serien "Statskundskabens klassikere" fortæller lektor, dr.phil. Gert Sørensen om Machiavellis tid som diplomat og embedsmand i Firenze i den turbulente tid i Italien i den sidste halvdel af 1400-tallet, og om hans påtvungne eksil fra 1512 på sin landejendom, der gav ham tid til at reflektere over staternes indretning, og hvad der skal til for at en stat kan vare ved i en verden, hvor ingenting varer ved. En pointe hos Gert Sørensen er at vise, at Machiavelli også indarbejdede etiske spørgsmål om godt og ondt ved indretningen af samfundet, især i værket Drøftelser af de første ti bøger hos Titus LiviusFyrsten, der ofte overses i forhold til det mere kendte Fyrsten. Bogen slutter med et udvalg af tekster fra FyrstenI serien "Statskundskabens klassikere" fortæller lektor, dr.phil. Gert Sørensen om Machiavellis tid som diplomat og embedsmand i Firenze i den turbulente tid i Italien i den sidste halvdel af 1400-tallet, og om hans påtvungne eksil fra 1512 på sin landejendom, der gav ham tid til at reflektere over staternes indretning, og hvad der skal til for at en stat kan vare ved i en verden, hvor ingenting varer ved. En pointe hos Gert Sørensen er at vise, at Machiavelli også indarbejdede etiske spørgsmål om godt og ondt ved indretningen af samfundet, især i værket Drøftelser af de første ti bøger hos Titus Livius, der ofte overses i forhold til det mere kendte . Bogen slutter med et udvalg af tekster fra .

Det er en kompetent, velskrevet og ikke speciel vanskelig tilgængelig indføring i Machiavelli, der fremhæver nye sider af hans tænkning, og som på mange måder virker vedkommende, også for en moderne læser.

Machiavelli indgår i mange bøger om samfundstænkere. En mere populær indføring i hans, og andre klassikeres tanker, finder man i Magt og retMachiavelliMachiavellis virkelighed. Biografien Machiavelli udkom oprindeligt i 1968, men er at foretrække frem for den noget uoverskuelige Machiavellis virkelighed indgår i mange bøger om samfundstænkere. En mere populær indføring i hans, og andre klassikeres tanker, finder man i Magt og ret. Biografien udkom oprindeligt i 1968, men er at foretrække frem for den noget uoverskuelige s virkelighedMachiavelli indgår i mange bøger om samfundstænkere. En mere populær indføring i hans, og andre klassikeres tanker, finder man i Magt og ret. Biografien Machiavelli udkom oprindeligt i 1968, men er at foretrække frem for den noget uoverskuelige .