Thomas Dinesen fortæller om sine oplevelser som soldat på Vestfronten under 1. verdenskrig. Kan læses af alle, der gerne læser om krigshandlinger og soldaterliv.
Thomas Dinesen er Karen Blixens lillebror, og tilbage i 1917 var han så ivrig efter at komme i krig, at han rejste til USA med den hensigt at melde sig som frivillig. Her ville de dog ikke indrullere ham, men det ville canadierne, med hvem han så kom til Vestfronten. I bogens første halvdel skildrer Dinesen den langtrukne rekruttid, mens han i den anden halvdel fortæller om livet i skyttegravene og de angreb, han og kammeraterne rettede mod de tyske stillinger. I centrum står Dinesens hengivenhed til soldaterlivet, kammeratskabet og det usikre, men intense liv i yderste frontlinje. Anne-Cathrine Riebnitzsky har skrevet et fint forord til bogen, der sætter den i et nutidigt lys.
En meget velskrevet og sine steder også morsom erindringsbog, hvori Dinesens genoplever sine dramatiske krigsoplevelser. Han er drevet af ungdommens vovemod, eventyrlyst og et ønske om at leve livet helt ud, og det gjorde han bedst, hvor døden er tættest på. I den forstand er Dinesens beretning og erfaring tidløs og derfor også relevant for mange af nutidens unge, der sætter deres liv på spil i missioner for det danske forsvar.
Det er oplagt at sammenligne med Ernst Jüngers I stålstormen, der er skrevet på baggrund af forfatterens egne oplevelser i skyttegravene.