Stille insisterende selvbiografisk novelle-fiktion, der kan læses bredt af alle, som holder af en god novelle. Tæt på virkeligheden som den også var og er. Især vil læsere som forfatteren født i efterkrigstiden kunne nikke genkendende til menneskenes liv i romanens 28 kronologiske noveller.
Forfatteren debuterede i 2005 med en ligeledes glimrende samling af fortællinger Sandvejen- og andre veje. Nok selvbiografiske fortællinger, men også fiktion med de sædvanlige forbehold om personer, navne, begivenheder og steder. Men ingen tvivl om, det er netop forfatterens livsrejses fortællinger, men med almenmenneskeligt gyldighed og plads til refleksion. Jeg tror vi alle indeholder et livs fortællinger, som vi så forsøger at fortælle videre. Og Boxenbaum gør det godt med nærvær og fortællelyst. Der er et broget persongalleri af ludere, bøsser, nørder og endog en dværg. Også en Mogens, hvis efternavn forfatteren ikke husker, men han erindrer endnu den menneskelige magi indeni, da han erkender Mogens som ven. En novelle er dog slet ikke opdigtet, her er virkelige navne og brikker til den jødiske historie i Danmark, når forfatteren genfortæller den faktiske historie om dengang i oktober 1943, hvor Onkel Theodor og familien flygter fra Danmark til Sverige.
Der er lidt den samme stille underfundige humor som i fx Nielsen Brovsts selvbiografiske fortællinger, men Boxenbaum kan sagtens stå alene.
Vellykket novellesamling med hjerte, humor og menneskelig indsigt.