Trænger du til håb i ulykkernes tid, så læs disse digte om at finde lys i og på trods af den store ulykke, da Notre Dame brændte i 2019.
I 2019 gik der ild i Notre Dame, og den historiske bygning brændte ned. For Susan Skovborg Roed var det en personlig ulykke, da hun gennem 20 år har deltaget i julemesser i kirken. Her samlede hun bl.a. energi til at skrive. I disse digte gennemgår hun begivenhederne kronologisk, fra brandens opståen til påbegyndelsen af genopbygningen. Undervejs kobler hun ulykken med sin egen livshistorie, men også andre ulykker: "Det siger sig selv, / at man ikke bare kan / sætte ild sådan en størrelse. / Det skaber store ødelæggelser / i hele verden." Covid-19, abekopper og krigen i Ukraine sættes således i sammenhæng med branden i Notre Dame. I takt med genopbygningen finder digterjeget håbet igen: "Der er håb i verden, / fordi Notre Dame skal findes igen.".
Det er interessant at koble skriveakten og den personlige historie til større historiske begivenheder. Alligevel har digtene for meget privat karakter til at appellere bredt.
Ønsker man flere digte, som kobler historiske begivenheder med den personlige (lidelses)historie, kan man gå på opdagelse i corona-digtene. Se fx Jette Slaaens Min COVID-19 dagbogJeg vil ikke tilbageCoronede dageI dag skal vi ikke dø, Caspar Erics Jeg vil ikke tilbage, Bo Lilles Coronede dage eller Louise Juhl Dalsgaards I dag skal vi ikke døØnsker man flere digte, som kobler historiske begivenheder med den personlige (lidelses)historie, kan man gå på opdagelse i corona-digtene. Se fx Jette Slaaens Min COVID-19 dagbog, Caspar Erics , Bo Lilles Coronede dage eller Louise Juhl Dalsgaards I dag skal vi ikke døØnsker man flere digte, som kobler historiske begivenheder med den personlige (lidelses)historie, kan man gå på opdagelse i corona-digtene. Se fx Jette Slaaens Min COVID-19 dagbog, Caspar Erics Jeg vil ikke tilbage, Bo Lilles eller Louise Juhl Dalsgaards I dag skal vi ikke døØnsker man flere digte, som kobler historiske begivenheder med den personlige (lidelses)historie, kan man gå på opdagelse i corona-digtene. Se fx Jette Slaaens Min COVID-19 dagbog, Caspar Erics Jeg vil ikke tilbage, Bo Lilles Coronede dage eller Louise Juhl Dalsgaards .