Bøger / faglitteratur til børn

Nyx : mytologi, folklore og religion i P.C. og Kristin Casts vampyrserie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 16. aug. 2013

Denne bog er en guide til vampyrserien Nattens hus af Kristin og P.C. Cast. Bogen er et faglitterært værk og henvender sig til seriens mange fans fra 12 år og opefter.

Bogen består af 13 essays om forskellige aspekter af serien Nattens hus. Hvert essay indledes med en stemningsfuld s/h illustration af Alan Torrance. Artiklerne er skrevet af forskellige personer, der har en faglig tilknytning til seriens respektive emner. P.C. Cast står selv for den sidste artikel, der omhandler hendes rejser i Irland og Skotland, hvor hun har stiftet bekendtskab med lokaliteter, skikke, historie og mytologi, som hun har indflettet i sit vampyrepos. Andre skriver om matriarkalske samfund, gudindedyrkelse, de fire elementer, græsk mytologi, Lucifer, kattens rolle som guddom, tatoveringens rolle i forskellige samfund, vampyrmytologi og meget mere. Artiklernes skribenter er alle eksperter på hvert deres område og er enten videnskabeligt funderede eller dedikerede udøvere af spirituelle ritualer. Artiklerne kommer vidt omkring og læseren får en del viden om selve serien og de ting, der har inspireret dens forfattere. Bagest er der en grundig liste over navne og begreber fra Nattens hus.

Stephenie Meyers Tusmørke-serien har fostret et lignende værk, men det omhandler mest selve serien og ikke så meget inspirationskilderne.

En alsidig og velredigeret bog om en af de bedste vampyrserier, der er skrevet for unge. Bogen må siges at være uomgængelig for seriens mange fans.