Bøger / faglitteratur

Occupy world street : vejen til en værdig fremtid : en global plan for økonomiske og politiske reformer


Beskrivelse


Forfatteren kritiserer nyliberalismen og de internationale finanssystemer, fordi de på en gang skaber kriser og umuliggør løsningen af dem. Hertil skitseres en alternativ strategi der understøtter økologisk bæredygtighed og menneskerettigheder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 21. maj 2013

Til samfundsinteresserede læsere og alle som er optaget af verdens tilstand, bæredygtighed og klima.

Forfatteren som er bosiddende i Danmark, er ekspert i internationale finansforhold og leder i både erhvervsliv og græsrodsorganisationer. Bogen udspringer af bevægelsen "Occupy Wall Street", som etableredes i 2011 i protest mod verdens nuværende tilstand. Ambitionen er at ændre det nuværende økonomiske system og sikre en bæredygtig fremtid for verden. En vigtig, omfattende og overbevisende bog som dokumenterer verdens alvorlige tilstand og anviser politiske og økonomiske planer for et bæredygtigt økologisk verdenssamfund. Bogen har forord af Niels I. Meyer og er alene på grund af sit omfang ikke umiddelbart lettilgængelig, men problemstillingerne er også komplekse.

Af tilsvarende litteratur kan nævnes Jørgen Steen Nielsen Den store omstilling : fra systemkrise til grøn økonomi, 2012, Niels I. Meyer Nok er nok : oprør mod den skæve udvikling, 2012 og Vi er de 99% : Occupy Wall Street-bevægelsen, 2012.

Et videnstungt og radikalt indspark i debatten om verdens nuværende tilstand og behovet for bæredygtige alternativer.