Bøger / faglitteratur / opskrifter

Ølmaven og hvordan du slipper af med den : en anderledes helsebog til mænd


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. sep. 2009

Inspirationsbog og praktisk helseguide for mænd. En umiddelbar målgruppe er de flere og flere, nok især yngre mænd, der er positivt opmærksomme på deres egen krops sundhed og helse. Men kan formidles absolut bredt.

Det er altid en god idé at starte med sig selv som eksempel. Forfatteren og journalisten Søren F. Lillesøe bekender en fortid som 26-årig med ølmave. Han vejer dengang 71 kg umiddelbart "BMI-OK" til 178 cm, men som man kan se af et enkelt før-billede i bogen strutter ølmaven frodigt frem på en ellers spinkel krop. "BOSS" kalder forfatteren det 4-trinsprogram han selv følger. B for blodtypekost, O for "Oprindelig ernæring", S for "Stress af" og endnu et S for "Slap af". Bogen forklarer, hvordan "En ølmave fødes" og giver mange gode resultatorienterede råd for dem, som forfatteren kalder "Kritiske Hulemænd". Han sammenligner fx i et kapitel, med målgruppen for øje, kroppen med en pc, hvor kroppens processor først virker optimalt, når man har styr på komponenter som kost, motion og søvn. Der er også råd om kosttilskud eller ej. Bogen har en række konkrete cases med forskellige mænd fra det virkelige mandeliv. Desuden lækre opskrifter, hvor jeg til min store glæde bl.a. konstaterer, at en af mine egne herreretter chili-kødsovs er næsten helt i orden.

Kan læses som en vellykket pendant til de mange helsebøger tilpasset kvinder.

Sympatisk helsebog for mænd, der ikke virker frelst missionerende, men afslappet og humoristisk forløst formidler helse for mænd, ølmave eller ej.