Bøger / skønlitteratur / roman

Ønskebarnet


Beskrivelse


Mikkel må give afkald på skitur med studiekammeraterne for at tage til Skagen for at ordne begravelsen af en næsten ukendt faster. Her bliver han konfronteret med en historie med mange ubekendte.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2009

af

af

Per Månson

d. 14. okt. 2009

En smuk roman for læsere, der har sans for et godt sprog og som ikke er bange for at drage egne konklusioner.

Forfatteren fik en fortjent debutantpris for Kys, 2002 og har siden udgivet den dramatiske og morsomme Kettys blues i 2005, men er oprindelig mest kendt som manuskriptforfatter til film og tv-serier. Mikkels faster, som han svagt husker fra sin konfirmation, dør, mens hans forældre er bortrejst, og han må tage til Skagen for at ordne det formelle. Her hvirvles han ind i vinterhverdagen i det lille samfund, og opdager skjulte sider af sin faster, der overfladisk set var en alkoholiseret taber. Der er mange hemmeligheder og ikke mindst den mystiske og irriterende unge pige, Anne Sofie, der har en eller anden forbindelse til fasteren. Petersen har et meget flot sprog og får både beskrevet Skagen, når turisterne er væk, og det stærke psykologiske spændingsfelt, vinterromanen udspiller sig i.

Af nyere provinsromaner minder Ønskebarnet mig mest om Bent Hallers Indtil sommeren er forbi, der nok er en barndomsskildring, men også flot beskriver nordjyske fortielser.

En spændende og velskrevet roman om bagsiden af turist-Skagen.


litteratursiden.dk

d. 7. dec. 2009

af

af

Line Hoffgaard

d. 7. dec. 2009

Psykologisk spændingsdrama i et vinterkoldt Skagen, hvor fortidens skumle hemmeligheder dukker op til overfladen. 23-årige Mikkel er på vej til Skagen for at stå for sin næsten ukendte fasters begrav...


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 2009

af

af

Peter Westergaard

d. 12. nov. 2009


Weekendavisen

d. 23. dec. 2009

af

af

Liselotte Wiemer

d. 23. dec. 2009