Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ørkenfisk


Beskrivelse


Lotte, vokset op hos sine dominerende bedsteforældre, er nu droppet ud af gymnasiet og flyttet hjemmefra. Livet kan begynde, og da hun møder Jan tegner alt rosenrødt - vistnok.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2008

af

af

Sanne Caft

d. 17. apr. 2008

Bogens fokus på misbrug, dens dagsbogform og dens unge hovedperson gør den både velegnet til folkeskole- og gymnasieelever i opgaveøjemed og til læsere af gode danske romaner. Forsiden signalerer mere eksperimenterende roman, end tilfældet er.

Forsiden er en collage af næsten Dali'ske dimensioner. En kvindekrop med fiskehoved ligger henslængt i en båd af foldet avispapir i et ørkenlandskab, i forgrunden et par pilleglas og fodspor i sandet. Bagsideteksten er dækkende for historien med dens fokus på en ung kvinde, der kæmper med at finde sig selv og undgå selvdestruktion. Sprogligt enkelt men effektivt fortæller forfatteren historien om Lotte, der flytter fra sine dominerende bedsteforældre, møder den betagende og (viser det sig) farlige Jan og langsomt bevæger sig ud til afgrunden. Dagbogsformen gør, at man kommer under huden på Lotte, der er naiv, ung, sårbar og åh så menneskelig.

Den kan både karakteriseres som en "problem-bog", en misbrugs-bog, en udviklingsroman eller en samtidsroman. Forfatteren Bag volden, 2007 har lidt samme fokus på ungdomsliv og ungdomsproblemer.

Linda Lassen skriver gedigne romaner for børn og unge. Denne handler om udvikling, selvværd og ungdomsproblemer. Forfatteren har skrevet en fin roman med bred anvendelse for både gymnasieelever og læsere af samtidsromaner og danske romaner.


Sentura [online]

d. 8. juli 2008

af

af

Tina Charlotte Møller

d. 8. juli 2008


Jyllands-posten

d. 7. aug. 2008

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 7. aug. 2008