Bøger / skønlitteratur / noveller

Østersdage : breve fra Paris


Beskrivelse


Noveller. Det nært oplevede og det nært sansede er anliggendet for forfatteren i disse korte tekster om et ophold i Paris. Ting og tildragelser får opmærksomhed, beskrives og analyseres som selve det væsentlige i liv og dagligdag.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2017

af

af

Kent Skov

d. 16. mar. 2017

Fin bog med prosatekster af den danske kunstner og forfatter Kasper Hesselbjerg. "Brevene" er små beretninger og betragtninger fra hans ophold i Paris. For interesserede i dagligdags beskrivelser på et litterært niveau.

KHs bog består af en samling kortprosatekster. Teksterne handler om forfatterens eller fortællerens iagttagelser, tildragelser under et ophold i Paris. Det er de nære begivenheder omkring ham selv, der er genstand for refleksioner og beskrivelser. Beretningerne kredser om, hvordan han betragter eller vælger sin egen adfærd i forskellige situationer i hverdagen og i det sociale liv. KH arbejder overvejende som skulptur- og konceptkunstner og har en række værker og udstillinger bag sig.

Sproget er koncist og velmoduleret som de ting og de begivenheder, KH vælger at beskrive. Derfor er fortællingerne en sproglig æstetisk nydelse på den måde netop franske forfattere også ynder at skrive. Det er overvejende selve de sproglige elementer i sig selv omkring detaljer, fx en croissant, der er det gennemgående træk hos KH, og som understøtter de små historier. Det anlægger en særlig hverdagspoetisk tone, som vi ikke så ofte oplever i dansk prosa.

Minder ikke overraskende i stil og tilgang om franske litterater som Patrick Modiano, Marcel Proust og fx nogle af hjemlige Peter Adolfsens tekster.


Jyllands-posten

d. 19. juni 2017

af

af

Tobias Skiveren

d. 19. juni 2017


Standart

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)

af

af

Peter Stein Larsen

Årg. 31, nr. 3/4 (2017)