Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ofelia i den nye klasse


Beskrivelse


Ofelia skal i en ny skole. Hun er spændt. Er der søde piger? Det er der, men det er ikke lige dem, hun møder allerførst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 6. jan. 2012

Bogen er udgivet i en forholdsvis ny serie: Billebøgerne. Denne bog har tre biller en lix på 10 og kan læses med interesse - mest af piger - fra ca. 8 år.

Forfatteren har skrevet andre letlæsningsbøger. Denne lille realistiske fortælling handler om Ofelia, hvis mor er død. Den drejer sig om mobning og om godt venskab. Ofelia og far er flyttet til en ny by, hvor hun ikke kender nogen. Læseren møder hende, da hun er på vej hen til den nye skole. Hun har ingen positive forventninger, men bliver i første omgang glædeligt overrasket, da klassen "dronning" Vigga tager imod hende. Men lynhurtigt vender det, og hun bliver offer. Til slut åbner der sig en mulighed for, at hun kan blive venner med en af de andre piger, der ikke danser efter Viggas pibe. Hvert dobbeltopslag består af et lille kapitel med en side med tekst i et åbent layout og en side helsides illustration. Illustrationerne består for langt hovedparten af tegninger af bogens persongalleri. De er på raffineret og "tilbagetrukket" vis tolkende, så begynderlæseren kan udfylde huller i teksten eller læse mellem linjerne. På forlagets hjemmeside er der lærervejledning, opgave, forfatterportrætter m.m.

I mange letlæsningsserier er temaet mobning, som det er i denne. En af de fineste af slagsen er Jeg er Frede (men det er ikke altid det de andre kalder mig).

Børn, specielt piger, i målgruppen vil (desværre)kunne genkende problemstillingen. De vil forhåbentlig også kunne se en løsning, som åbnes i slutningen. Fin fortælling.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. apr. 2012

af

af

Ann-Kathrin Aulkær Bentzen

d. 2. apr. 2012