Med udgangspunkt i grundlovsændringen i 1915, der gav kvinder og tyende stemmeret, fortæller Jytte Larsen her i det andet bind af "Også andre hensyn" om tiden fra 1915 til 1953, hvor grundloven igen blev revideret. Bogen har et højt fagligt niveau.
I 1. bind gennemgår Jytte Larsen den danske ligestillingshistorie fra den første grundlov i 1848 og frem til 1915, hvor kvinder fik stemmeret. I dette 2. og sidste bind er det tiden fra 1915 og frem til grundloven i 1953, hvor bl.a. tronfølgeloven blev ændret, hvilket muliggjorde, at Margrethe kunne blive dronning. I 1915 fik kvinder og mænd lighed for loven, men den reelle lighed skulle der kæmpes for, og i årene efter blev vedtaget en række reformer, som bl.a. gjorde at kvinder og mænd fik de samme rettigheder i ægteskabet. Det er i disse 4 årtier, at den første generation af kvindelige politikere gjorde deres indflydelse gældende - en indflydelse som også rækker frem til dagens Danmark. Jytte Larsen er kvindehistoriker og seniorforsker på KVINFO.
Ligestilling er stadig et relevant emne, og bogen her formidler ny forskning på området og bidrager med en dybere indsigt i kampen for reel ligestilling.
I anledning af 100-året for kvinders stemmeret udkom også Fik kvinderne ret?, og der findes flere bøger om kvinder ligestilling i et historisk perspektiv. Nærværende bog adskiller sig fra de fleste ved at være mere forskningsbaseret.