Pædagoger, lærere og bibliotekarer samt studerende og folk under videreuddannelse vil i bogen finde en guldgrube og en fantastisk støtte i forbindelse med arbejde med og formidling af Ole Lund Kirkegaards forfatterskab.
Efter en præsentation af forfatterens liv gives en gennemgang af forfatterskabets syv bøger. Det gøres i to hovedafsnit med overskrifterne: "Forfatter og fornyer" og "Mellem succes og krise". Gennemgangen udføres med et imponerende overblik og med en inspirerende detaljerigdom. Bogens tredje afsnit behandler tidsperioden for bøgernes tilblivelse: 1967-1979, og det diskuteres i hvilken udstrækning forfatterskabet var udtryk for oprør eller nostalgi. Bogens fjerde afsnit er helliget en gennemgang af sproglige forhold - herunder forholdet mellem det enkle og det komplekse samt en vurdering af Ole Lund Kirkegaard som illustrator. Femte afsnit "Grænsesprængeren" påviser forfatterens enorme betydning for flere generationer af læsere og forfattere og Weinreich tager igen fat i debatten om børnelitteratur som kunst. Bogen afsluttes med udførlig bibliografi, lister over filmatiserede bøger, interviews og artikler. Bogen skal roses for et "frækt" men meget harmonisk layout.
Bogen er den første komplette bio- og bibliografi om Ole Lund Kirkegaard. I 2009 fik vi ikke mindre end to læsebogsantologier om forfatterskabet: Ole Lund Kirkegaard - og alle de andre rødder og Men sikken en historie.
Fremragende fremstilling af et liv, et forfatterskab og en tidsperiode.