Bøger / faglitteratur

Om at forandre sin tankegang og forvandle verden


Beskrivelse


En samling af nogle af forfatterens tekster om almenmenneskelige problemer med kærlighed, sex og samliv, sundhed m.m. - alle med afsæt i de fire spørgsmål der udgør The Work.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2008

af

af

Jette Landberg

d. 14. nov. 2008

For mennesker, der ønsker at arbejde med at komme ud af negative tankers onde cirkel. Vil nok især tiltale kvinder, der måske også læser Louise L. Hay, Barbara Berger og Deepak Chopra.

Byron Katie tager udgangspunkt i klassisk kinesisk visdom. Hun har tidligere skrevet 3 bøger om systemet The work, der består af 4 grundlæggende spørgsmål, man kan stille sig selv, når man kører ind i en negativ tankespiral. Efter selv at have gennemlevet en alvorlig krise og depression opfandt Byron Katie metoden i 1986 og har siden turneret land og rige rundt med foredrag og kurser. Denne tredje bog indeholder en samling af udvalgte, korte tekster delt op i 5 afsnit: Kærlighed, sundhed, arbejde, selvindsigt og forældre og børn. Det er svært ud fra denne at få en grundlæggende forståelse af systemet, det vil være bedst at begynde med begyndelsen, nemlig Elsk det som er, 2002, som er den grundlæggende bog, der introducerer metoden.

Bogen her må betragtes som et supplement og en udbygning af Byron Katies tanker. Det vil være en fordel at være inde i The Work og de fire spørgsmål på forhånd. I 2005 udkom Behøver jeg din kærlighed og i 2007 Lykken har tusind navne. Det er stadig den første bog, der er den grundlæggende.

Korte tekster, der udbygger forfatterens tanker fra The Work, kan bruges som supplement til Byron Katies øvrige bøger men må siges at være den mindst nødvendige af disse.