Bøger / skønlitteratur / roman

Om døde ej opstår


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Bernie Gunther, tidligere kriminalkommissær, nu hoteldetektiv, opklarer sagen om et par mystiske ligfund og møder den smukke amerikanske journalist Noreen i Berlin i årene op til De Olympiske Lege i 1936. 20 år senere har Gunther søgt tilflugt under nyt navn i det prærevolutionære Cuba, og her støder han igen på sin fortid.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 6. aug. 2010

For læsere af de 5 andre bind i Berlin noir serien, nye læsere kan dog sagtens hoppe på her, for spændingslæsere og Berlin freaks, samt folk, der interesserer sig for nazismen og Tyskland i mellemkrigstiden.

Her får vi 6. bind i det værk, der heldigvis ikke stoppede ved bind 3. Den skotske forfatter leverer som altid et troværdigt billede af Tyskland i nazismens kolde greb. Denne gang er tidligere kriminalkommissær Bernie Gunther detektiv på Hotel Adlon i årene op til De Olympiske Lege i 1936. Han holder lav profil som antinazist og ottendedelsjøde i et nazistisk system, hvor ingen ved, hvem der er ven, og hvem der er fjende. Alligevel blander han sig i to mystiske ligfund, ikke mindst under indflydelse af den skønne Noreen, der er amerikansk jøde. Bogens sidste del foregår 20 år senere i et prærevolutionært Cuba, hvor Gunther lever under et andet navn med håbet om snart at kunne vende hjem. Forfatteren mestrer den hurtige, sorte dialog, selv når Bernie er i de allermest pressede situationer, og det kræver ind imellem sin læser at følge ham.

Bernies replikker bringer mindelser om Chandler, macho-stilen om Hemingway, der da også optræder i bogen, og er man til vores hjemlige Leif Davidsen, vil man også kunne lide Kerr. Andre krimier fra historiens Berlin er fx Kutschers Den våde fisk, 2009, der beskriver 1920'erne og Rabbs fremragende Nicolai Hoffner serie, der foregår fra 1919.

En meget anbefalelsesværdig serie, troværdig, underholdende, barsk med et stænk af sort humor.


Weekendavisen

d. 17. sep. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 17. sep. 2010


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2010

af

af

Niels Lillelund

d. 4. nov. 2010