Bøger / faglitteratur

Om undervisning : en bog til almen didaktik


Beskrivelse


Den konkrete lærerpraksis diskuteres i lyset af en række undervisningsbegreber og perspektiveres i forhold til et demokratisk dannelsesideal.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik Munch Jørgensen

2007

God grundbog om undervisning, som er velegnet til brug på læreruddannelsen i faget almen didaktik. Samtidig kan bogen også anvendes af udøvende lærere i forbindelse med efteruddannelse, forskellige projekter samt læses af almen faglig interesse..

Bogen tager fat på fem overordnede didaktiske områder. Det faglige fundament lægges ved først at belyse undervisning som henholdsvis formidling, erfaringsdannelse og kommunikation. Dernæst præsenteres nogle didaktiske teorier og modeller. Efterfulgt af nogle didaktiske spørgsmål og svar. Bogen afsluttes med et kapitel om det professionelle lærerarbejde samt et kapitel om professionaliseringsprocesser..

Der udgives meget ny pædagogisk litteratur om almen didaktik. Denne udgivelse passer godt ind i samlingen, sammen med titler som Undervisning og læring : almen didaktik og skolen i samfundet, 2005, Didaktiske modeller, 2006 og Almen didaktik, 2006..

Om undervisning er en velformuleret og velstruktureret grundbog til faget almen didaktik. Bogen adskiller sig indholdsmæssigt ikke betydeligt fra, hvad der ellers udgives for tiden. Men det faglige stof præsenteres meget kompetent og letforståeligt. Bogen passer godt ind i skolebibliotekernes og lærerseminariernes samlinger.


Dansk pædagogisk tidsskrift

2007, nr. 1

af

af

Bodil Christensen

2007, nr. 1