Hvordan er det at vokse op som adopteret? Det er omdrejningspunktet i disse mix-tekster om at være adopteret fra Korea til Danmark. For læsere af poesi og drama.
Det sammenblandede går som en flerfarvet tråd gennem disse flerstemmede tekster af Joan Rang Christensen / Park Yung Rang om livet som adopteret til Danmark fra Korea. Der bruges tekstgreb fra epik, poesi og drama (Rang har skrevet flere dramaer for teateret.) Bogen er inddelt i 4 dele med hver sin farve, rød, blå, gul og hvid, jf. farverne i de koreanske flag + hudfarverne gul og hvid. Alle kapitler indledes med en kort tekst, som faktuelt opridser begivenhederne omkring Koreas splittelse i Nord og Syd i 1950. Undervejs monteres tekster fra pop- og højkultur. Tekstens centrum er en kvinde, der som barn blev bortadopteret til Danmark pga. Koreakrigen. Erfaringen af at være fremmed iblandt hvide og fremmed blandt koreanere går igen i alle tekster, imens drømmen om énhed synes at være målet for jeget: "At rumme sin koreanske krop og sin danske opvækst / i samme liv / en entydig dobbeltidentitet, / et både-og".
Teksterne giver et godt litterært billede af et hjemløst, søgende menneske, der vender splittelsen til kunstnerisk og eksistentiel fremdrift.
Helt oplagt er det at pege på Eva Tind, fx DoYahya Hassan, som behandler samme tema i sit forfatterskab. Se også Yahya Hassan for mere powerpoesi om det kulturelt fremmedgjorte menneske, Yahya HassanHelt oplagt er det at pege på Eva Tind, fx Do, som behandler samme tema i sit forfatterskab. Se også for mere powerpoesi om det kulturelt fremmedgjorte menneske, .