Bøger / faglitteratur / erindringer

Omvendt


Beskrivelse


Den svenske journalist, Göran Skytte (f. 1945) beretter om hvorledes han efter at have været meldt ud af den svenske folkekirke i 28 år vendte tilbage, fordi han forstod at Gud ville noget med ham. I sin beretning refererer han bl.a. til mange indslag og samtaler fra sit succesfulde tv-program i 1990erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2012

af

af

Hans Michelsen

d. 2. mar. 2012

Bogen henvender sig til læsere af traditionelle religiøse selvbiografier.

Efter at have været udmeldt af den svenske kirke i 28 år, bl.a. fordi han mente at Gud ikke fandtes og at Marx havde ret, at religion er opium for folket, vendte forfatteren tilbage til kirken, fordi han havde forstået, at Gud ville noget med ham. I bogen skildrer han sin gøren og laden i korte jeg-sætninger. Han refererer bl.a. mange af de indslag og samtaler han havde i sit succesfulde tv-program mellem 1990 og 1999. Væsentlig er hans omvendelse og dermed hans tilbagevenden til den svenske kirke. Forfatteren er journalist og tidligere tv-vært på eget show.

Der er ingen titler på dansk af forfatteren, som har et større forfatterskab på svensk. Læsere kunne dog finde interesse i Svenn-Erik Fjeldberg En lille hybel i Guds rige, 2002, Henri J.M. Nouwen Den fortabte søn vender hjem, 2004, og Yvonne Marquard Pedersen Herrens omveje er uransagelige, 2008.

I bogen beskrives et almindeligt liv, og bogen er en sympatisk selvbiografi. Imidlertid referer den så meget til svenske forhold, at det næsten kræver særligt kendskab og interesse.Informationer og udgaver