Bøger / faglitteratur

Ondt i håret : fakta og fortællinger om hårtab og kemoterapi


Beskrivelse


Faktuelle oplysninger samt beretninger fra en lang række kvinder, der har været igennem et kemo-betinget hårtab. De fortæller om, hvordan de har oplevet hårtabet, og hvordan de har klaret problemet - ofte med humor og stor kreativitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2010

af

af

Alma Lind Jensen

d. 22. nov. 2010

Bogen er for kræftramte kvinder i kemobehandling. Den kemo, man får som brystkræftpatient, taber man oftest håret af. Og da mange kvinder rammes, vil bogen være relevant i ethvert bibliotek. Stil den med forsiden frem. Den vil pirre lånernes nysgerrighed.

Forfatteren har selv været turen igennem og fandt forsvindende lidt information om emnet. I systemet kunne det koges ned til: Du taber håret! Det gror ud igen! Skaf en paryk! For rigtig mange kvinder er netop hårtabet det største af alle problemer i forbindelse med canceren. De mister deres kvindelighed og kommer til at se syge ud - jf. den nyligt udkomne Viljepigen. Bogen består af faktuelle oplysninger og beretninger fra en lang række kvinder, der har prøvet at miste håret. De fortæller om, hvordan de har oplevet hårtabet og klaret problemet ofte med humor og stor kreativitet. Bogen er flot og lækker. Gode fotos og fin grafisk opsætning.

Eneste bog om emnet.

En meget velkommen bog, der møder kvinder i kræftbehandling på et punkt, som er stærkt overset - hårtabet. Det er en varm og seriøs bog, som givet vil blive efterspurgt i bibliotekerne.