Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Op og ned


Beskrivelse


En klovn med en kage på hovedet vipper med en flodhest. De kommer op i luften og ned igen, men hvad sker der mon med kagen på klovnens hoved?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2018

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 26. sep. 2018

Seks nye bøger i serien "Solstråle bøger" fra forlaget Pøhler. Emnerne er vidt forskellige i de seks bøger, lige fra mudder til milkshake. Kan læses, hvis man er 6-7 år.

De seks bøger har en enkel handling og teksten er baseret på sproglige gentagelser. Der er tekst på venstre side på hvert opslag og illustration i farver på højre side. Forrest i hver bog er der gode råd til, hvordan man som voksen kan støtte barnet i læsningen af bogen. På bagsiden af bøgerne er der en lille opgave til indholdet. Bøgerne er oversat fra engelsk og har blødt omslag.

De seks bøger er gode bud til den første læsning. Det fungerer fint med de mange gentagelser, hvor læseren vil opfatte bogen som let at læse, fordi de genkender ordbilledet fx "Den gemmer sig ikke..." i bogen "Hvor gemmer den sig". Der er kun ganske få nye ord på hver side. Bøgerne er meget overskuelige med store enkle illustrationer, og kun én sætning på hvert opslag. Det er rigtig fint med siden med gode råd til den voksne, hvor der gøres opmærksom på fx "højfrekvente ord" og "indholdsord".

Man kan også læse fx Adams ballonLegetøj eller Legetøj. Disse bøger har også en meget enkel handling, og der er gentagelser af ord og vendingerMan kan også læse fx Adams ballon eller . Disse bøger har også en meget enkel handling, og der er gentagelser af ord og vendinger.