Underholdende og særdeles levende portræt af operaens nærmest vanvittige vilkår i København i første halvdel af 1800-tallet. For læsere interesserede i opera eller guldalderen i København.
Foruden at have udgivet flere bøger om opera, har Engelbrecht bl.a. været operadramaturg ved Det Kongelige Teater, og har i en længere årrække også arbejdet hos DRs P2. I nærværende udgivelse tegner han et billede af operaens historie og vilkår i København, fra debuten og fiaskoen "Cosi fan tutte" i 1798 sunget af halvfulde visesangere, til respekteret genre med feterede superstjerner. Opera var dengang noget helt andet for både tilskuere og aktører, ofte med rotter i båsene og drikfældige sangere helt uden uddannelse, men også med en enorm popularitet, hvilket resulterede i slagsmål, når billetterne skulle bestilles. Illustreret og med fortegnelse over opsætninger.
Engelbrecht er kendt som en dygtig formidler og skriver så levende, at selvom man ikke umiddelbart er operafan, vil man blive underholdt af denne morsomme og kloge bog som tegner et noget anderledes billede af både guldalderen og opera, end det vi kender. Bogen er uden alt for mange fagtermer, og det indbydende layout gør læsningen til en fornøjelse.
Perioden og emnet beskrives også i Operaens historie i Danmark 1634-1975Musikkens historie i Danmark. Bind 1 : Fra oldtiden til 1750 og Musikkens historie i Danmark. Bind 1, men aldrig så underholdende som nu. Udgivelsen deler navn og til dels indhold med en radioserie som kan høres på DRs hjemmesidePerioden og emnet beskrives også i Operaens historie i Danmark 1634-1975 og Musikkens historie i Danmark. Bind 1, men aldrig så underholdende som nu. Udgivelsen deler navn og til dels indhold med en radioserie som kan høres på DRs hjemmeside.